Høyer Trondheim

Woolrich – The American Dream

Når nettene blir lange og kulda setter inn
så sier vesle musemor til ungeflokken sin:
Hvis dere har på Woolrich, og ikke glemmer den,
skal alle sammen slippe å bli syke igjen.

Alle klær har sin egen historie. Historien til Woolrich strekker seg tilbake hele 187 år, helt tilbake 1830.
Gjennom dens historie har Woolrich fabrikken befunnet seg i Pennsylvania, på akkurat samme plass i den samme bygningen.
John Rich II gjorde som mange på sin tid, han tok båten over fra Europa i håp om å oppfylle den amerikanske drømmen.
Hans reiste fra Liverpool og endte opp i delstaten Pennsylvania, vest for New York. Til å begynne med tok han seg jobb som ullvever.
Når han endelig fikk spart opp nok kapital etablerte han sin egen lille ullfabrikk, ved navnet Plum Run.

Dette visste seg å være perfekt timing for den lille fabrikken. På starten av 1800-tallet kom det utallige arbeidere til Pennsylvania da den industrielle revolusjonen var i gang for fullt. Arbeiderne skulle blant annet bygge lokomotiver, og legge jernbaneskinner. Behovet for varme klær eksploderte, og særlig etter klær som var både behagelig og tålte all slags vær. Da ble Woolrich skapt. I 1845 var Woolrich så suksessfull at John Rich kunne utvide fabrikken. De bestemte seg for å flytte fabrikken, og kjøpte derfor 1200 dekar åker. Dette endte opp med å bli en liten landsby som i dag er kjent som Woolrich, Pensylvania.


En historie er ingen god historie uten konflikter. I løpet av 1900-tallet sto Woolrich sammen med mange andre, mot to store verdenskriger. Woolrich utnyttet sine ressurser, og tok en ny rolle gjennom å hjelpe de amerikanske soldatene og deres allierte. De produserte både ulltepper og uniformer som de en gang også hadde gjort under den amerikanske borgerkrigen på 1800 tallet. Woolrich-fabrikken er nå den eneste gjenlevende fabrikken som også eksisterte under borgerkrigen. Fabrikken supplerer enda store filmstudioer og gjenskapelsesgrupper av historiske hendelser med ull uniformer og tepper, i samme kvalitet som under den amerikanske borgerkrigen.

Hvilken oppskrift har de på den langvarige suksessen? En blanding av tradisjon og innovasjon.

 

Form og funksjon har alltid vært viktigst for Woolrich. I sine tidligste dager forsynte de alt fra tømmerhoggere og bønder som jobbet i de råeste miljøene, til arbeidere som bygde Trans-Alaska oljelinjen. Deres første suksessprodukt ble derfor en vest under navnet «Utility Vest», som enda er en del av varesortimentet etter snart 200 år.
I 1972 så merkets andre suksessprodukt dagens lys. Den Originale Artic Parka. Den ble laget for arbeidere på «Alaskan Pipeline», og som derfor ble laget for å takle det mest ekstreme været naturen har å by på. Den beskyttet mot den kalde vinden, regn, snø og holdt deg varm ned til -30 grader.

I dag har den klassiske Artic Parka vært gjennom en rekke endringer for å holde takt med forandringene i moteverden. I dag er det denne parkasen som sørger for at 180 år gamle tradisjoner blir holdt i live, og at de enda er en av verdens største yttertøyprodusenter.

En hver god historie har som regel en lykkelig slutt, og med det kan vi virkelig si at John Rich II virkelig oppnådde den amerikanske drømmen med Woolrich….

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Herre

Eleganse og komfort: de nyeste herreplaggene fra Polo Ralph Lauren

Oppdag de nyeste trendene fra Polo Ralph Lauren til herre – en blanding av tidløs eleganse og moderne stil. Fra klassiske polo-skjorter til avslappede hverdagsplagg. Her vil du finne klassiske favoritter som passer for enhver anledning! Ta gjerne turen innom Høyer Trondheim eller Høyer Solsiden for å se nærmere på nyhetene. Om du ikke har…

Dame

OTRA EYEWEAR

Otra Eyewear er et internasjonalt solbrillemerke som tilbyr trendy og tidløse briller, med 100% UV-beskyttelse. Solbrillene kommer i flere farger og fasonger – så her er det mye å velge i! Bestselgeren som også har vist seg å bli vår favoritt denne våren og sommeren er modellen Echo. Den modellen har ovale brilleglass, og passer…

Dame

OPPDAG DE SISTE NYHETENE FRA ULLA JOHNSON

Ulla Johnson er kjent for sine feminine og sofistikerte design, og i dette blogginnlegget skal vi vise dere nyhetene som har ankommet! Plaggene i kolleksjonen består av jordtoner, og nydelige mønster som kombinerer luksus med en bohemsk-stil. Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom vår butikk for å se nærmere på nyhetene fra…

Herre

Sesongens nyheter til herre

Sommeren er endelig her, og det er på tide å oppgradere garderoben med sesongens nyheter. Fra lette materialer til friske farger, byr herremote på mange spennende plagg og tilbehør som gjør det enkelt å kle seg stilig og komfortabelt i varmen. Vi håper du lar deg inspirere, og dersom du ønsker å se enda flere…