Høyer Trondheim

Woolrich – The American Dream

Når nettene blir lange og kulda setter inn
så sier vesle musemor til ungeflokken sin:
Hvis dere har på Woolrich, og ikke glemmer den,
skal alle sammen slippe å bli syke igjen.

Alle klær har sin egen historie. Historien til Woolrich strekker seg tilbake hele 187 år, helt tilbake 1830.
Gjennom dens historie har Woolrich fabrikken befunnet seg i Pennsylvania, på akkurat samme plass i den samme bygningen.
John Rich II gjorde som mange på sin tid, han tok båten over fra Europa i håp om å oppfylle den amerikanske drømmen.
Hans reiste fra Liverpool og endte opp i delstaten Pennsylvania, vest for New York. Til å begynne med tok han seg jobb som ullvever.
Når han endelig fikk spart opp nok kapital etablerte han sin egen lille ullfabrikk, ved navnet Plum Run.

Dette visste seg å være perfekt timing for den lille fabrikken. På starten av 1800-tallet kom det utallige arbeidere til Pennsylvania da den industrielle revolusjonen var i gang for fullt. Arbeiderne skulle blant annet bygge lokomotiver, og legge jernbaneskinner. Behovet for varme klær eksploderte, og særlig etter klær som var både behagelig og tålte all slags vær. Da ble Woolrich skapt. I 1845 var Woolrich så suksessfull at John Rich kunne utvide fabrikken. De bestemte seg for å flytte fabrikken, og kjøpte derfor 1200 dekar åker. Dette endte opp med å bli en liten landsby som i dag er kjent som Woolrich, Pensylvania.


En historie er ingen god historie uten konflikter. I løpet av 1900-tallet sto Woolrich sammen med mange andre, mot to store verdenskriger. Woolrich utnyttet sine ressurser, og tok en ny rolle gjennom å hjelpe de amerikanske soldatene og deres allierte. De produserte både ulltepper og uniformer som de en gang også hadde gjort under den amerikanske borgerkrigen på 1800 tallet. Woolrich-fabrikken er nå den eneste gjenlevende fabrikken som også eksisterte under borgerkrigen. Fabrikken supplerer enda store filmstudioer og gjenskapelsesgrupper av historiske hendelser med ull uniformer og tepper, i samme kvalitet som under den amerikanske borgerkrigen.

Hvilken oppskrift har de på den langvarige suksessen? En blanding av tradisjon og innovasjon.

 

Form og funksjon har alltid vært viktigst for Woolrich. I sine tidligste dager forsynte de alt fra tømmerhoggere og bønder som jobbet i de råeste miljøene, til arbeidere som bygde Trans-Alaska oljelinjen. Deres første suksessprodukt ble derfor en vest under navnet «Utility Vest», som enda er en del av varesortimentet etter snart 200 år.
I 1972 så merkets andre suksessprodukt dagens lys. Den Originale Artic Parka. Den ble laget for arbeidere på «Alaskan Pipeline», og som derfor ble laget for å takle det mest ekstreme været naturen har å by på. Den beskyttet mot den kalde vinden, regn, snø og holdt deg varm ned til -30 grader.

I dag har den klassiske Artic Parka vært gjennom en rekke endringer for å holde takt med forandringene i moteverden. I dag er det denne parkasen som sørger for at 180 år gamle tradisjoner blir holdt i live, og at de enda er en av verdens største yttertøyprodusenter.

En hver god historie har som regel en lykkelig slutt, og med det kan vi virkelig si at John Rich II virkelig oppnådde den amerikanske drømmen med Woolrich….

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Sesongens jakker fra Moncler til dame

Moncler er en forkortelse for Monestier-de-Clermont, som er en liten landsby i alpene, og merket startet sitt eventyr med å lage robuste soveposer og utstyr til tøffe eventyrere i alpene. De ble kjent for sin gode kvalitet og sterke materiale.  Til og med det franske skilandslaget var i fult utstyr fra Moncler i 1966. Det var ikke…

Dame

Høstens fineste nyheter fra Ganni

Vi har fått inn utrolig mange flotte nyheter fra alle våre favorittmerker den siste tiden, så nå er det perfekt timing for å oppgradere garderoben på. Vi hjelper deg gjerne med å finne dine personlige favoritter! Hos Høyer Solsiden har det akkurat kommet en fantastisk kolleksjon fra Ganni som krydrer garderoben med det lille ekstra….

Dame

Klassisk høstmote

Det er ingen tvil om at høsten har meldt sin ankomst. Bladene er godt i gang med å skifte farge, og temperaturen kryper nedover. Heldigvis er høstmoten noe av det fineste vi vet, og butikken er fylt til randen av lekre nyheter. Om man ønsker å bygge en tidløs høstgarderobe er det lurt å investere…

Herre

Sesongens jakker fra Moncler til herre

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben, og er noe du kan ha glede av år…