Høyer Trondheim

Topp tips og perfekt ribbe

Hvordan få den perfekte ribbe? Adrian Løvold, som i 2017 går for tittelen «Verdens beste kokk,» mener han har funnet oppskriften. I dag deler superkokken sine topp tips, samt oppskrift på perfekt ribbe og steambuns.

Adrians topp tips til julematen:

1. Prøv å krydre ribba med knuste fennikelfrø. Dette gjør at julemiddagen får en ny dimensjon. Anissmaken fra fennikelfrøene og sprøstekt ribbe er helt magisk.

2. Rødkål er utrolig godt. Jeg pleier å ha i tørkede fiken, aprikoser, dadler og friskpresset appelsinjuice.

3. Et tips som kanskje er på kanten siden jeg er kokk… Men sauerkraut (surkål) fra et tysk merke som selges på blant annet Meny er kjempegodt!

4. Steambun. Prøv å lag steambun med ribberestene. Perfekt lunsj 1. juledag. Oppskrift får dere nederst i innlegget.

RUA_6595 copyAdrians oppskrift på perfekt ribbe:

1. Forberedelser
Start med å ha på salt og sort pepper 1-2 dager før servering.

2. Stekingen
Ha ribba i langpanne med svoren ned. Hell i vann slik at ca. 1cm av ribbesvoren er dekket (jeg bruker 3 stk hele hvitløk, 300g sjalottløk og noen kvister rosmarin som jeg legger i langpanna sammen med ribba.) Ha over aluminiumsfolie og sett i ovn på 180°C i 1 time.

Snu ribba, ha aluminiumsfolie og eventuelt noen løk som er kuttet i to under ribba for å få fettet til å renne ned på sidene (disse løkbitene blir helt utrolig gode, så de serveres sammen med ribba når den er ferdig.) Fortsett steking videre på 180°C i 1 time (uten aluminiumsfolie.) Skru opp temperaturen på ovnen til 230°C. Nå kan man gjerne sitte ved ovnen for å følge med. Bruk grillelementet helt til slutt.

3. Sausen
Sil kraften du får etter steking. Bruk baksiden av en skje til å presse gjennom litt av den bakte løken. Smak til sausen med litt soyasaus og kok inn sausen litt for å forsterke kjøttsmaken. Gjevn sausen med hvetemel som du drysser over, for så å la det synke til bunns. Kok opp under omrøring.

1687248Adrians oppskrift på steambuns:

Steambun er opprinnelig fra Korea. Det er et steamet, mykt brød som jeg liker å fylle meg gårdagens ribbe, kinakål, agurk, bønnespirer, koriander og chilimajones.

Oppskrift (20 stk)

20g fersk gjær
1,5dl vann
0,25 dl melk
6dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
0,25 dl solsikkeolje

1. Bland alle ingrediensene i en eltemaskin.
2. La deigen elte i minimum 5 minutter, for så å la den hvile i 30 min.
3. Del opp deigen i små baller på 20g. Hvil i nye 20 min.
4. Kjevle flat og brett dobbelt, for så å hvile i nye 30 min.
5. Bruk en bambussteamer eller dampovn på 100°C. Steam i ca 7 min eller til deig er helt gjennomkokt.

steambun

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Herre

Fire flotte dresser til 17.mai

Hva er vel kjekkere enn menn i dress? I konfeksjonsavdelingen hos oss finnes alt du trenger for en velkledd og vellykket festsesong. Vi tilbyr dresser i ulike passformer fra str 38 til 66, og utfører målsøm fra merkene Canali og Frislid Trend. Da kan du velge blant hundrevis av design i forskjellige stoffkvaliteter. Vi har også et…

Dame

Vakre festantrekk fra Max Mara

Er du på utkikk etter noen nye skatter til garderoben som du kan ha glede av år etter år må du se på disse fantastiske antrekkene fra Max Mara. Det italienske merket er best i sin klasse når det kommer til kvalitet og lekre passformer. Kreasjonene er tidløse, samtidig som de skiller seg ut. Med…

Dame

Fine hverdagskjoler!

Kjoler er både behagelige og fine, og med en favoritt i klesskapet har du alltid noe å ha på deg! Vi har kjoler til enhver anledning, og har alltid noe å by på de gangene du vil føle deg ekstra fin. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen flotte kjoler som er perfekt til hverdags,…

Dame

Sporty og fine favoritter!

Dersom du er på utkikk etter noen freshe, fine og sporty antrekk til fritids-garderoben anbefaler vi å sjekke ut nyhetene fra Polo Ralph Lauren og Colmar! Vi har fått inn stilige skjorter, fargerike gensere og herlige shorts i lin som er et sikkerstikk denne sesongen! I dagens blogginnlegg viser vi frem noen favoritter du finner…