Høyer Trondheim

Topp tips og perfekt ribbe

Hvordan få den perfekte ribbe? Adrian Løvold, som i 2017 går for tittelen «Verdens beste kokk,» mener han har funnet oppskriften. I dag deler superkokken sine topp tips, samt oppskrift på perfekt ribbe og steambuns.

Adrians topp tips til julematen:

1. Prøv å krydre ribba med knuste fennikelfrø. Dette gjør at julemiddagen får en ny dimensjon. Anissmaken fra fennikelfrøene og sprøstekt ribbe er helt magisk.

2. Rødkål er utrolig godt. Jeg pleier å ha i tørkede fiken, aprikoser, dadler og friskpresset appelsinjuice.

3. Et tips som kanskje er på kanten siden jeg er kokk… Men sauerkraut (surkål) fra et tysk merke som selges på blant annet Meny er kjempegodt!

4. Steambun. Prøv å lag steambun med ribberestene. Perfekt lunsj 1. juledag. Oppskrift får dere nederst i innlegget.

RUA_6595 copyAdrians oppskrift på perfekt ribbe:

1. Forberedelser
Start med å ha på salt og sort pepper 1-2 dager før servering.

2. Stekingen
Ha ribba i langpanne med svoren ned. Hell i vann slik at ca. 1cm av ribbesvoren er dekket (jeg bruker 3 stk hele hvitløk, 300g sjalottløk og noen kvister rosmarin som jeg legger i langpanna sammen med ribba.) Ha over aluminiumsfolie og sett i ovn på 180°C i 1 time.

Snu ribba, ha aluminiumsfolie og eventuelt noen løk som er kuttet i to under ribba for å få fettet til å renne ned på sidene (disse løkbitene blir helt utrolig gode, så de serveres sammen med ribba når den er ferdig.) Fortsett steking videre på 180°C i 1 time (uten aluminiumsfolie.) Skru opp temperaturen på ovnen til 230°C. Nå kan man gjerne sitte ved ovnen for å følge med. Bruk grillelementet helt til slutt.

3. Sausen
Sil kraften du får etter steking. Bruk baksiden av en skje til å presse gjennom litt av den bakte løken. Smak til sausen med litt soyasaus og kok inn sausen litt for å forsterke kjøttsmaken. Gjevn sausen med hvetemel som du drysser over, for så å la det synke til bunns. Kok opp under omrøring.

1687248Adrians oppskrift på steambuns:

Steambun er opprinnelig fra Korea. Det er et steamet, mykt brød som jeg liker å fylle meg gårdagens ribbe, kinakål, agurk, bønnespirer, koriander og chilimajones.

Oppskrift (20 stk)

20g fersk gjær
1,5dl vann
0,25 dl melk
6dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
0,25 dl solsikkeolje

1. Bland alle ingrediensene i en eltemaskin.
2. La deigen elte i minimum 5 minutter, for så å la den hvile i 30 min.
3. Del opp deigen i små baller på 20g. Hvil i nye 20 min.
4. Kjevle flat og brett dobbelt, for så å hvile i nye 30 min.
5. Bruk en bambussteamer eller dampovn på 100°C. Steam i ca 7 min eller til deig er helt gjennomkokt.

steambun

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

På ønskelisten nå!

Høsten kan by på varierende vær, og antrekk med skjørt, boots og strømpebukse kombinert med strikk og fine kåper er noe som er perfekt til å regulere temperatur, men som også er veldig fint og komfortabelt. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen antrekk vi har på vår egen ønskeliste nå! Skjørt i kord og…

Dame

Siste nytt hos Høyer Solsiden

Et garderobeskifte er i luften, og Høyer Solsiden har alt du trenger for å krydre garderoben med flotte antrekk denne sesongen. Enten om du er på utkikk etter noe til jobb, hverdags eller fest har vi et stort utvalg. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen antrekk som står på ønskelisten nå.   Et delikat,…

Dame

Nyheter fra Busnel

Om du er på utkikk etter plagg som holder seg godt, som er klassiske, stilrene og rett og slett nydelige tilskudd til garderoben burde du sjekke ut Busnel! Busnel har vært i motebildet lenge, og kolleksjonene har noe til enhver. Dette er plagg du enkelt kan tilpasse din personlige stil. Denne sesongen er det dunvester,…

Herre

Sesongens nyheter fra Moncler til herre!

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben. Det kommer stadig nyheter fra det populære merket utover…