Høyer Trondheim

Topp tips og perfekt ribbe

Hvordan få den perfekte ribbe? Adrian Løvold, som i 2017 går for tittelen «Verdens beste kokk,» mener han har funnet oppskriften. I dag deler superkokken sine topp tips, samt oppskrift på perfekt ribbe og steambuns.

Adrians topp tips til julematen:

1. Prøv å krydre ribba med knuste fennikelfrø. Dette gjør at julemiddagen får en ny dimensjon. Anissmaken fra fennikelfrøene og sprøstekt ribbe er helt magisk.

2. Rødkål er utrolig godt. Jeg pleier å ha i tørkede fiken, aprikoser, dadler og friskpresset appelsinjuice.

3. Et tips som kanskje er på kanten siden jeg er kokk… Men sauerkraut (surkål) fra et tysk merke som selges på blant annet Meny er kjempegodt!

4. Steambun. Prøv å lag steambun med ribberestene. Perfekt lunsj 1. juledag. Oppskrift får dere nederst i innlegget.

RUA_6595 copyAdrians oppskrift på perfekt ribbe:

1. Forberedelser
Start med å ha på salt og sort pepper 1-2 dager før servering.

2. Stekingen
Ha ribba i langpanne med svoren ned. Hell i vann slik at ca. 1cm av ribbesvoren er dekket (jeg bruker 3 stk hele hvitløk, 300g sjalottløk og noen kvister rosmarin som jeg legger i langpanna sammen med ribba.) Ha over aluminiumsfolie og sett i ovn på 180°C i 1 time.

Snu ribba, ha aluminiumsfolie og eventuelt noen løk som er kuttet i to under ribba for å få fettet til å renne ned på sidene (disse løkbitene blir helt utrolig gode, så de serveres sammen med ribba når den er ferdig.) Fortsett steking videre på 180°C i 1 time (uten aluminiumsfolie.) Skru opp temperaturen på ovnen til 230°C. Nå kan man gjerne sitte ved ovnen for å følge med. Bruk grillelementet helt til slutt.

3. Sausen
Sil kraften du får etter steking. Bruk baksiden av en skje til å presse gjennom litt av den bakte løken. Smak til sausen med litt soyasaus og kok inn sausen litt for å forsterke kjøttsmaken. Gjevn sausen med hvetemel som du drysser over, for så å la det synke til bunns. Kok opp under omrøring.

1687248Adrians oppskrift på steambuns:

Steambun er opprinnelig fra Korea. Det er et steamet, mykt brød som jeg liker å fylle meg gårdagens ribbe, kinakål, agurk, bønnespirer, koriander og chilimajones.

Oppskrift (20 stk)

20g fersk gjær
1,5dl vann
0,25 dl melk
6dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
0,25 dl solsikkeolje

1. Bland alle ingrediensene i en eltemaskin.
2. La deigen elte i minimum 5 minutter, for så å la den hvile i 30 min.
3. Del opp deigen i små baller på 20g. Hvil i nye 20 min.
4. Kjevle flat og brett dobbelt, for så å hvile i nye 30 min.
5. Bruk en bambussteamer eller dampovn på 100°C. Steam i ca 7 min eller til deig er helt gjennomkokt.

steambun

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

BALMAIN

Balmain er kjent for dristige kutt, sterke silhuetter og intrikate detaljer som gyldne knapper og strukturerte skuldre. Hvert plagg er et kunstverk av håndverk av høyeste kvalitet. La deg fortrylle av deres nye kolleksjon med elegante antrekk til de gangene du vil skinne litt ekstra. Gi maksimalisten i deg plaggene hun drømmer om. Tilbehør fra…

Dame

Winter wonderland med FUSALP

Når det gjelder skimerker som har klart å forene stil og funksjonalitet, kan få konkurrere med det franske merket Fusalp. Med et arv som strekker seg over seks tiår, har dette merket konsekvent levert ski- og vinterklær av høy kvalitet, kombinert med en estetisk appell som virkelig skiller seg ut. Fusalp-appellen strekker seg langt utover…

Dame

BLACK FRIDAY!

Velkommen til Black Friday hos Høyer Trondheim og Høyer Solsiden! Nå har du en sjelden mulighet til å kapre mange av sesongens varer på 20% til dame og herre! Kryss av det du har på ønskelisten med en god rabatt, tilbudet gjelder kun fredag 24.11. Ta turen innom for å gjøre sesongens beste kjøp! Vi…

Dame

Put your party-shoes on!

Glitter og glam er i fokus for tiden, og en nydelig kjole stråler enda mer med et par lekre hæler som komplementerer antrekket! Ikke nok med at vi har sesongens flotteste antrekk, vi har også et stort utvalg av eventyrlige sko fra mange ikoniske motehus! Med noen vakre sko på beina kan man gi et…