Høyer Trondheim

Topp tips og perfekt ribbe

Hvordan få den perfekte ribbe? Adrian Løvold, som i 2017 går for tittelen «Verdens beste kokk,» mener han har funnet oppskriften. I dag deler superkokken sine topp tips, samt oppskrift på perfekt ribbe og steambuns.

Adrians topp tips til julematen:

1. Prøv å krydre ribba med knuste fennikelfrø. Dette gjør at julemiddagen får en ny dimensjon. Anissmaken fra fennikelfrøene og sprøstekt ribbe er helt magisk.

2. Rødkål er utrolig godt. Jeg pleier å ha i tørkede fiken, aprikoser, dadler og friskpresset appelsinjuice.

3. Et tips som kanskje er på kanten siden jeg er kokk… Men sauerkraut (surkål) fra et tysk merke som selges på blant annet Meny er kjempegodt!

4. Steambun. Prøv å lag steambun med ribberestene. Perfekt lunsj 1. juledag. Oppskrift får dere nederst i innlegget.

RUA_6595 copyAdrians oppskrift på perfekt ribbe:

1. Forberedelser
Start med å ha på salt og sort pepper 1-2 dager før servering.

2. Stekingen
Ha ribba i langpanne med svoren ned. Hell i vann slik at ca. 1cm av ribbesvoren er dekket (jeg bruker 3 stk hele hvitløk, 300g sjalottløk og noen kvister rosmarin som jeg legger i langpanna sammen med ribba.) Ha over aluminiumsfolie og sett i ovn på 180°C i 1 time.

Snu ribba, ha aluminiumsfolie og eventuelt noen løk som er kuttet i to under ribba for å få fettet til å renne ned på sidene (disse løkbitene blir helt utrolig gode, så de serveres sammen med ribba når den er ferdig.) Fortsett steking videre på 180°C i 1 time (uten aluminiumsfolie.) Skru opp temperaturen på ovnen til 230°C. Nå kan man gjerne sitte ved ovnen for å følge med. Bruk grillelementet helt til slutt.

3. Sausen
Sil kraften du får etter steking. Bruk baksiden av en skje til å presse gjennom litt av den bakte løken. Smak til sausen med litt soyasaus og kok inn sausen litt for å forsterke kjøttsmaken. Gjevn sausen med hvetemel som du drysser over, for så å la det synke til bunns. Kok opp under omrøring.

1687248Adrians oppskrift på steambuns:

Steambun er opprinnelig fra Korea. Det er et steamet, mykt brød som jeg liker å fylle meg gårdagens ribbe, kinakål, agurk, bønnespirer, koriander og chilimajones.

Oppskrift (20 stk)

20g fersk gjær
1,5dl vann
0,25 dl melk
6dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
0,25 dl solsikkeolje

1. Bland alle ingrediensene i en eltemaskin.
2. La deigen elte i minimum 5 minutter, for så å la den hvile i 30 min.
3. Del opp deigen i små baller på 20g. Hvil i nye 20 min.
4. Kjevle flat og brett dobbelt, for så å hvile i nye 30 min.
5. Bruk en bambussteamer eller dampovn på 100°C. Steam i ca 7 min eller til deig er helt gjennomkokt.

steambun

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

TOILLDAG 16.MARS

Endelig braker det løs med Toilldag på lørdag!  Vi blir mer og mer «toillat» for hvert år som går, og tilbudene i år er sinnsykt bra!Du får blant annet 60% rabatt på utvalgte sko og vesker fra Valentino, Chloè og Jimmy Choo. Ikke minst vil du finne MANGE fine klær fra populære merker som Zimmermann,…

Dame

SALGSFEST HOS HØYER SOLSIDEN!

På onsdag braker det løs med  SALGSFEST hos Høyer Solsiden! Her kan du sikre deg massevis av godbiter til opptil -60% fra populære merker som Parajumpers, Ganni, BRGN, CP Company, Weekend Max Mara, By Malene Birger, Cala Jade Frislid og mange, mange flere. Ingenting er som å handle flotte kvalitetsklær og tilbehør som du har…

Dame

Vårens fineste nyheter fra Moncler!

Endelig har vårens nyheter fra Moncler begynt å komme til både dame og herre! I år er det lyse farger som gjelder, noe som er helt perfekt i en nordisk vårgarderobe. Vi har fått inn flere stilige, nye modeller i tillegg til uslåelige klassikere som aldri går av moten. I tillegg til jakker og vester…

Herre

Vårnyheter fra Stone Island

Vårens nyheter fra Stone Island er endelig  i butikk!Kolleksjonen er preget av freshe farger og klassikere som egner seg godt i en stilig vår- og sommergarderobe. Vi har fått inn både bukser, shortser, jakker, hoodies, crewnecks og t-skjorter, men det forsvinner raskt! Stone Island er ikke tilgjengelig på nettbutikken, men vi sender selvfølgelig uansett! Bare…