Høyer Trondheim

STRIKKETØYETS REVOLUSJON – MISSONI

Det er enkelte kjennetegn ved et varemerke som bare har brent seg fast i hjernen vår, og som vi gjenkjenner ved første blikk: Noen eksempler er Kvikk Lunsj fra Freia, en dobbel C for Chanel, naglene til Valentino, og i dette tilfellet; mønsteret til Missoni. 

Det hele startet med en original kjærlighetshistorie under de olympiske leker i London i 1948. Ottavio Missoni hadde lenge vært en aktiv idrettsutøver, og ble i ung alder en del av det italienske friidrettslaget. Det var under OL han møtte Rosalita.
Hun var student og sportsentusiast som var tilstede for å heie på det italienske landslaget. Rosalita og Ottavio møttes tilfeldig under en lunsj, og i følge begge to var det «love at first sight«.

Tilfeldig var det at Ottavio sammen med lagkamerat Giorgio Oberweger designet landslagsdraktene til det italienske landslaget samme år, og at Rosalita selv hadde vokst opp i en familie som hadde en fot innenfor tekstilbransjen. Med begges interesse for mote og tekstil, åpnet kjæresteparet sin første butikk Malificio Joly i 1953.

«I hate luxury in the sense of luxury and luxury brands. For me luxury is good attentive service, and good and comfy design»
– Rosita Missoni

De valgte å ha fokus på «knitwear» da de mente dette var det feltet som var minst forsket på, og det vevde printet de kom opp med har etter 60 år aldri gått av moten. Det tok noen år før de oppnådde suksess, men i 1958 ble for første gang overdeler under merkenavnet «Missoni» utsolgt for første gang hos Rinascente, en av de beste butikkene i Milano.

  ‘The new status symbol of Italian design…like Louis Vuitton bags and Gucci shoes.’
– New York Times, 1972

Det ikoniske mønsteret blir laget gjennom en spesiell veveteknikk, og i dag pryder det ikoniske zig-zag mønstrene både mennesker og hjem. I 1983 lanserte Missoni «Missoni Home», som i dag er et av de største merkene innenfor hjemmeinteriør. Mote er minst like viktig i hjemmet, som det er innen klær


‘Fashion is ephemeral and this is its great charm. Home is long-lasting like elegance.’ 

Rosalita Missoni


Missoni Home tilbyr et produktsortiment med alt fra interiør til soverommet og interiør til badet. Kolleksjonene ligner på klesdesignene, med sterke farger og mønstre. De mest suksessfulle og kjente ikonene fra Missoni har rett og slett blitt overført fra mote til hjem, i passende stoff og en produktlinje som fortsetter å utvide seg. Hver sesong blir det lansert nye produkttyper i kolleksjonen, men alltid gjennom den samme metoden: Et motiv fra en spesiell strikketeknikk oversatt til interiørets språk.
Missoni Home tilbyr uten tvil de beste julegavene!

I butikken finner du både klær og et utvalg av interiørprodukter fra Missoni. Fargene og mønstrene til Missoni gir uten tvil gledegaranti!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Høyer Trondheim

Nyheter fra By Malene Birger!

Salget går som det suser om dagen, både i butikk og på nettbutikken vår her! Men – vi har også fått inn mange fine nyheter, og i dag ville vi vise frem noen herlige nyheter i ull fra By Malene Birger! Perfekt i månedene fremover. Dette skinnskjørtet fra By Malene Birger må være et av…

Høyer Trondheim

SALG – JAKKEGUIDE

Nå er salget godt i gang i butikk og på vår egen nettbutikk her.  Her kan du gjøre fantastiske kupp til både dame og herre med gode rabatter fra mange eksklusive merker som blant annet Zimmermann, Chloè og Balmain. Klikk deg inn for å finne dine favoritter! Du kan betale med kort, Klarna og Vipps.  Siden…

Dame

SALG: LUXURY – EDITION

I morgen er det offisiell salgsstart, og butikken bugner av flotte varer med fantastiske rabatter! I dag viser vi frem noen godbiter som du finner på salg fra Luxury- avdelingen vår. Her finner du spektakulære plagg og vesker til -30% rabatt blant annet fra Chloè, Zimmermann, Balmain, Max Mara og flere! Vi har plukket ut…

Dame

FØRSALG HOS HØYER TRONDHEIM OG HØYER SOLSIDEN

Vi inviterer alle våre lesere og følgere til et ellevilt førsalg hos Høyer Trondheim og Høyer Solsiden 11. januar! Offisiell salgsstart er 12. januar. Du får -30%-50% på en mengde flotte varer til både dame og herre.   Utvalget er helt fantastisk, og du finner mange gode kupp som du får brukt mye i denne…