Høyer Trondheim

STRIKKETØYETS REVOLUSJON – MISSONI

Det er enkelte kjennetegn ved et varemerke som bare har brent seg fast i hjernen vår, og som vi gjenkjenner ved første blikk: Noen eksempler er Kvikk Lunsj fra Freia, en dobbel C for Chanel, naglene til Valentino, og i dette tilfellet; mønsteret til Missoni. 

Det hele startet med en original kjærlighetshistorie under de olympiske leker i London i 1948. Ottavio Missoni hadde lenge vært en aktiv idrettsutøver, og ble i ung alder en del av det italienske friidrettslaget. Det var under OL han møtte Rosalita.
Hun var student og sportsentusiast som var tilstede for å heie på det italienske landslaget. Rosalita og Ottavio møttes tilfeldig under en lunsj, og i følge begge to var det «love at first sight«.

Tilfeldig var det at Ottavio sammen med lagkamerat Giorgio Oberweger designet landslagsdraktene til det italienske landslaget samme år, og at Rosalita selv hadde vokst opp i en familie som hadde en fot innenfor tekstilbransjen. Med begges interesse for mote og tekstil, åpnet kjæresteparet sin første butikk Malificio Joly i 1953.

«I hate luxury in the sense of luxury and luxury brands. For me luxury is good attentive service, and good and comfy design»
– Rosita Missoni

De valgte å ha fokus på «knitwear» da de mente dette var det feltet som var minst forsket på, og det vevde printet de kom opp med har etter 60 år aldri gått av moten. Det tok noen år før de oppnådde suksess, men i 1958 ble for første gang overdeler under merkenavnet «Missoni» utsolgt for første gang hos Rinascente, en av de beste butikkene i Milano.

  ‘The new status symbol of Italian design…like Louis Vuitton bags and Gucci shoes.’
– New York Times, 1972

Det ikoniske mønsteret blir laget gjennom en spesiell veveteknikk, og i dag pryder det ikoniske zig-zag mønstrene både mennesker og hjem. I 1983 lanserte Missoni «Missoni Home», som i dag er et av de største merkene innenfor hjemmeinteriør. Mote er minst like viktig i hjemmet, som det er innen klær


‘Fashion is ephemeral and this is its great charm. Home is long-lasting like elegance.’ 

Rosalita Missoni


Missoni Home tilbyr et produktsortiment med alt fra interiør til soverommet og interiør til badet. Kolleksjonene ligner på klesdesignene, med sterke farger og mønstre. De mest suksessfulle og kjente ikonene fra Missoni har rett og slett blitt overført fra mote til hjem, i passende stoff og en produktlinje som fortsetter å utvide seg. Hver sesong blir det lansert nye produkttyper i kolleksjonen, men alltid gjennom den samme metoden: Et motiv fra en spesiell strikketeknikk oversatt til interiørets språk.
Missoni Home tilbyr uten tvil de beste julegavene!

I butikken finner du både klær og et utvalg av interiørprodukter fra Missoni. Fargene og mønstrene til Missoni gir uten tvil gledegaranti!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

På ønskelisten nå!

Høsten kan by på varierende vær, og antrekk med skjørt, boots og strømpebukse kombinert med strikk og fine kåper er noe som er perfekt til å regulere temperatur, men som også er veldig fint og komfortabelt. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen antrekk vi har på vår egen ønskeliste nå! Skjørt i kord og…

Dame

Siste nytt hos Høyer Solsiden

Et garderobeskifte er i luften, og Høyer Solsiden har alt du trenger for å krydre garderoben med flotte antrekk denne sesongen. Enten om du er på utkikk etter noe til jobb, hverdags eller fest har vi et stort utvalg. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen antrekk som står på ønskelisten nå.   Et delikat,…

Dame

Nyheter fra Busnel

Om du er på utkikk etter plagg som holder seg godt, som er klassiske, stilrene og rett og slett nydelige tilskudd til garderoben burde du sjekke ut Busnel! Busnel har vært i motebildet lenge, og kolleksjonene har noe til enhver. Dette er plagg du enkelt kan tilpasse din personlige stil. Denne sesongen er det dunvester,…

Herre

Sesongens nyheter fra Moncler til herre!

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben. Det kommer stadig nyheter fra det populære merket utover…