Høyer Trondheim

Oscar Jacobson – Since 1903

I 1881 ble Johan Oscar Jacobson født i den svenske byen Borås. Allerede da hadde Borås vært et handelsby i nesten 300 år, der den største eksporten var tekstil. Gjennom sin oppvekst ble Johan godt kjent med hvordan å drive en bedrift og med entreprenørfaget. Faren og onkelen drev sammen en bedrift under navnet «A&W Jacobson». De solgte blant annet stoff til ytterjakker, silkestoff, og andre stoffkvaliteter til ulike deler av Sverige.


Bilde lånt fra http://www.oscarjacobson.com

Johan Oscar tenkte mye på herreklær, og da særlig arbeidsantrekk. Han mente han kunne tilby arbeiderne i Borås mer funksjonelle plagg enn det markedet hadde å tilby, og dermed startet han å sy. I 1903 etablerte han «Oscar Jacobson» sammen med sin onkel, og registrerte bedriften i Borås Handelsregister. De lagde snekkerbukser, arbeidsbukser og enkle skjorter. Allerede i 1906 hadde «Oscar Jacobson» en omsetning på 160,000 svenske kroner. I nåtid høres det vel ut som et lite beløp, men skjortene kostet ikke mer enn bare 11.50 svenske kroner. Samme år, 1906, ble også broren til Johan Oscar en del av bedriften, og dermed skulle de to sørge for suksess.

«Oscar knew that quality, in work, fabrics, cut and fit, always pays off. But he wasn’t just a relentless entrepreneur, bold and curious about new ideas; he was also a man with impeccable style.»

 

 

I 1949 tok Johan Oscar båten over til USA for å innhente litt inspirasjon. Han var nøye med å ta notater, og det må ha vært stort for en enkel mann fra Borås å oppdage nye ukjente stoffer slik som nylon. Fra 1950-tallet perfeksjonerte Johan Oscar snittene og syingen, men også økte fokuset på motebildet. Nå hadde de i flere år hatt mange syersker som hjalp til på den lille fabrikken at de mestret både skreddersying av dresser, og ikke minst kunne de «masse»produsere dressene i ulike størrelser, som passet en hver. Skreddersøm på den tiden var svært kostbart….

I 1958 tok sønnen, Anders Jacobson, over firmaet. Han hadde brennende interesse for klær og mote, og var rask med å introdusere utenlandske impulser. De begynte å jobbe med mer eksklusive stoffkvaliteter, slik som lammeull og cashmere.
Noen ganger handler ofte stil om hvem du er, og at du er komfortabel med den du er. Oscar Jacobson lar deg være deg. Det handler ofte om to ting; snitt og form. Jo bedre en stoffkvalitet passer deg, jo bedre passer den kroppen din, og jo bedre former den seg rundt armene dine, og jo mindre stram føles den. Det verste er når det klør, eller at man kjenner at man faktisk har på seg noe. Men når man ikke tenker over det, når man ikke trenger å føle at «noe er i veien», det er da man slapper av.
– «And that’s how it feels wearing Oscar Jacobson – your invisible friend that lets you be you.»

 

I butikken finner du et utvalg til herre av dresser, baseplagg og tilbehør fra Oscar Jacobson. Ta turen innom og vi hjelper deg!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Vårens fineste nyheter fra Moncler!

Endelig har vårens nyheter fra Moncler begynt å komme til både dame og herre! I år er det lyse farger som gjelder, noe som er helt perfekt i en nordisk vårgarderobe. Vi har fått inn flere stilige, nye modeller i tillegg til uslåelige klassikere som aldri går av moten. I tillegg til jakker og vester…

Herre

Vårnyheter fra Stone Island

Vårens nyheter fra Stone Island er endelig  i butikk!Kolleksjonen er preget av freshe farger og klassikere som egner seg godt i en stilig vår- og sommergarderobe. Vi har fått inn både bukser, shortser, jakker, hoodies, crewnecks og t-skjorter, men det forsvinner raskt! Stone Island er ikke tilgjengelig på nettbutikken, men vi sender selvfølgelig uansett! Bare…

Høyer Trondheim

ROTATE

Om du er på utkikk etter noe som kan krydre garderoben må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Rotate! Den byr på alt fra lekre paljetter til røffe jeans med metallisk overflate som man kan style til både hverdags og fest! Rotate tilbyr alltid det lille ekstra, og vet å lage antrekk som gir…

Dame

Klassiske nyheter til dame!

Dette er nyhetene til den kvalitetsbevisste moteløven! Vi har fått inn lekre nyheter fra flere av våre favorittmerker, som blant annet Moncler, Max Mara, Gran Sasso og Busnel. Tidløst design med det lille ekstra i fantastiske kvaliteter er fellesbetegnelser for disse, og i dag viser vi frem noen favoritter! Dette er vakre antrekk som man…