Høyer Trondheim

Oscar Jacobson – Since 1903

I 1881 ble Johan Oscar Jacobson født i den svenske byen Borås. Allerede da hadde Borås vært et handelsby i nesten 300 år, der den største eksporten var tekstil. Gjennom sin oppvekst ble Johan godt kjent med hvordan å drive en bedrift og med entreprenørfaget. Faren og onkelen drev sammen en bedrift under navnet «A&W Jacobson». De solgte blant annet stoff til ytterjakker, silkestoff, og andre stoffkvaliteter til ulike deler av Sverige.


Bilde lånt fra http://www.oscarjacobson.com

Johan Oscar tenkte mye på herreklær, og da særlig arbeidsantrekk. Han mente han kunne tilby arbeiderne i Borås mer funksjonelle plagg enn det markedet hadde å tilby, og dermed startet han å sy. I 1903 etablerte han «Oscar Jacobson» sammen med sin onkel, og registrerte bedriften i Borås Handelsregister. De lagde snekkerbukser, arbeidsbukser og enkle skjorter. Allerede i 1906 hadde «Oscar Jacobson» en omsetning på 160,000 svenske kroner. I nåtid høres det vel ut som et lite beløp, men skjortene kostet ikke mer enn bare 11.50 svenske kroner. Samme år, 1906, ble også broren til Johan Oscar en del av bedriften, og dermed skulle de to sørge for suksess.

«Oscar knew that quality, in work, fabrics, cut and fit, always pays off. But he wasn’t just a relentless entrepreneur, bold and curious about new ideas; he was also a man with impeccable style.»

 

 

I 1949 tok Johan Oscar båten over til USA for å innhente litt inspirasjon. Han var nøye med å ta notater, og det må ha vært stort for en enkel mann fra Borås å oppdage nye ukjente stoffer slik som nylon. Fra 1950-tallet perfeksjonerte Johan Oscar snittene og syingen, men også økte fokuset på motebildet. Nå hadde de i flere år hatt mange syersker som hjalp til på den lille fabrikken at de mestret både skreddersying av dresser, og ikke minst kunne de «masse»produsere dressene i ulike størrelser, som passet en hver. Skreddersøm på den tiden var svært kostbart….

I 1958 tok sønnen, Anders Jacobson, over firmaet. Han hadde brennende interesse for klær og mote, og var rask med å introdusere utenlandske impulser. De begynte å jobbe med mer eksklusive stoffkvaliteter, slik som lammeull og cashmere.
Noen ganger handler ofte stil om hvem du er, og at du er komfortabel med den du er. Oscar Jacobson lar deg være deg. Det handler ofte om to ting; snitt og form. Jo bedre en stoffkvalitet passer deg, jo bedre passer den kroppen din, og jo bedre former den seg rundt armene dine, og jo mindre stram føles den. Det verste er når det klør, eller at man kjenner at man faktisk har på seg noe. Men når man ikke tenker over det, når man ikke trenger å føle at «noe er i veien», det er da man slapper av.
– «And that’s how it feels wearing Oscar Jacobson – your invisible friend that lets you be you.»

 

I butikken finner du et utvalg til herre av dresser, baseplagg og tilbehør fra Oscar Jacobson. Ta turen innom og vi hjelper deg!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

De råeste kjolene fra Rotate!

Om du er på jakt etter en festkjole som skiller seg ut i mengden må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Rotate! Rotate leverer nydelige kjoler som alltid har det lille ekstra. Markerte midjer, voluminøse ermer og fantastiske farger er noe kjolene har til felles. Hvilken er din favoritt? Her kan du klikke kjolene…

Høyer Trondheim

By Malene Birger

Hos Høyer Solsiden har vi en egen By Malene Birger Shop som bugner av nyheter om dagen! Varm og herlig strikk, flotte vesker, og fine kvalitetsplagg til basegarderoben. By Malene Birger er typisk dansk med anvendelige plagg du kan bruke uansett anledning. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen av bestselgerne! Et herlig antrekk i…

Dame

Sesongens jakker fra Moncler til dame!

Dette innlegget vet vi mange har ventet på, nemlig hvilke vinterjakker som har kommet fra Moncler! Moncler er et av våre mest populære merker, og jakkene forsvinner raskt. I dagens blogginnlegg viser vi frem hva som har kommet til nå! Vi sender selvfølgelig Moncler også, og du kan bestille ved å sende oss en melding…

Dame

Høstens farger fra Juicy Couture

Juicy Couture har vært kjendisenes go-to i mange år, og det går aldri av moten! Merket er kjent for sine herlige og spreke farger og myk velour som holder seg bra lenge med nydelig passform! Vi har akkurat fått en ny levering, og nå har vi et stort utvalg av fantastiske farger som er perfekt…