Høyer Trondheim

Oscar Jacobson – Since 1903

I 1881 ble Johan Oscar Jacobson født i den svenske byen Borås. Allerede da hadde Borås vært et handelsby i nesten 300 år, der den største eksporten var tekstil. Gjennom sin oppvekst ble Johan godt kjent med hvordan å drive en bedrift og med entreprenørfaget. Faren og onkelen drev sammen en bedrift under navnet «A&W Jacobson». De solgte blant annet stoff til ytterjakker, silkestoff, og andre stoffkvaliteter til ulike deler av Sverige.


Bilde lånt fra http://www.oscarjacobson.com

Johan Oscar tenkte mye på herreklær, og da særlig arbeidsantrekk. Han mente han kunne tilby arbeiderne i Borås mer funksjonelle plagg enn det markedet hadde å tilby, og dermed startet han å sy. I 1903 etablerte han «Oscar Jacobson» sammen med sin onkel, og registrerte bedriften i Borås Handelsregister. De lagde snekkerbukser, arbeidsbukser og enkle skjorter. Allerede i 1906 hadde «Oscar Jacobson» en omsetning på 160,000 svenske kroner. I nåtid høres det vel ut som et lite beløp, men skjortene kostet ikke mer enn bare 11.50 svenske kroner. Samme år, 1906, ble også broren til Johan Oscar en del av bedriften, og dermed skulle de to sørge for suksess.

«Oscar knew that quality, in work, fabrics, cut and fit, always pays off. But he wasn’t just a relentless entrepreneur, bold and curious about new ideas; he was also a man with impeccable style.»

 

 

I 1949 tok Johan Oscar båten over til USA for å innhente litt inspirasjon. Han var nøye med å ta notater, og det må ha vært stort for en enkel mann fra Borås å oppdage nye ukjente stoffer slik som nylon. Fra 1950-tallet perfeksjonerte Johan Oscar snittene og syingen, men også økte fokuset på motebildet. Nå hadde de i flere år hatt mange syersker som hjalp til på den lille fabrikken at de mestret både skreddersying av dresser, og ikke minst kunne de «masse»produsere dressene i ulike størrelser, som passet en hver. Skreddersøm på den tiden var svært kostbart….

I 1958 tok sønnen, Anders Jacobson, over firmaet. Han hadde brennende interesse for klær og mote, og var rask med å introdusere utenlandske impulser. De begynte å jobbe med mer eksklusive stoffkvaliteter, slik som lammeull og cashmere.
Noen ganger handler ofte stil om hvem du er, og at du er komfortabel med den du er. Oscar Jacobson lar deg være deg. Det handler ofte om to ting; snitt og form. Jo bedre en stoffkvalitet passer deg, jo bedre passer den kroppen din, og jo bedre former den seg rundt armene dine, og jo mindre stram føles den. Det verste er når det klør, eller at man kjenner at man faktisk har på seg noe. Men når man ikke tenker over det, når man ikke trenger å føle at «noe er i veien», det er da man slapper av.
– «And that’s how it feels wearing Oscar Jacobson – your invisible friend that lets you be you.»

 

I butikken finner du et utvalg til herre av dresser, baseplagg og tilbehør fra Oscar Jacobson. Ta turen innom og vi hjelper deg!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Herre

Eleganse og komfort: de nyeste herreplaggene fra Polo Ralph Lauren

Oppdag de nyeste trendene fra Polo Ralph Lauren til herre – en blanding av tidløs eleganse og moderne stil. Fra klassiske polo-skjorter til avslappede hverdagsplagg. Her vil du finne klassiske favoritter som passer for enhver anledning! Ta gjerne turen innom Høyer Trondheim eller Høyer Solsiden for å se nærmere på nyhetene. Om du ikke har…

Dame

OTRA EYEWEAR

Otra Eyewear er et internasjonalt solbrillemerke som tilbyr trendy og tidløse briller, med 100% UV-beskyttelse. Solbrillene kommer i flere farger og fasonger – så her er det mye å velge i! Bestselgeren som også har vist seg å bli vår favoritt denne våren og sommeren er modellen Echo. Den modellen har ovale brilleglass, og passer…

Dame

OPPDAG DE SISTE NYHETENE FRA ULLA JOHNSON

Ulla Johnson er kjent for sine feminine og sofistikerte design, og i dette blogginnlegget skal vi vise dere nyhetene som har ankommet! Plaggene i kolleksjonen består av jordtoner, og nydelige mønster som kombinerer luksus med en bohemsk-stil. Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom vår butikk for å se nærmere på nyhetene fra…

Herre

Sesongens nyheter til herre

Sommeren er endelig her, og det er på tide å oppgradere garderoben med sesongens nyheter. Fra lette materialer til friske farger, byr herremote på mange spennende plagg og tilbehør som gjør det enkelt å kle seg stilig og komfortabelt i varmen. Vi håper du lar deg inspirere, og dersom du ønsker å se enda flere…