Høyer Trondheim

Max Mara til Høyer Trondheim

Max Mara er kjent for sine klassiske og luksuriøse materialer, med et unikt talent for kåper. Høyer Trondheim er stolte av å annonsere at merket kommer til luxuryavdelingen før jul.

Først, la oss se på høst- og vinterkolleksjonen 2015.

I 1962 tok fotografen George Barris noen legendariske bilder av Marilyn Monroe. På det ene har hun på seg en maskulin, norsk cardigan. På et annet bader hun i sanden på Santa Monica Beach, surret i et kamelfarget pledd. Max Mara lot oss gjennoppleve denne seansen under visningen for høst og vinter 2015. Bølgeskvulp og lyd av hav sto fint i stil med fargepalletten og materialene. Kasjmir, alpakka og silke gjorde plaggene lette, myke og komfortable, akkurat som pleddet og cardiganen fra 1962. 

maxmara4maxm2maxmara6maxmMen hvordan startet egentlig det hele? 

Achille Maramotti bestemte seg for å satse på Heute Couture i 1951 – en lidenskap familien hadde tradisjon for. Ønsket var å produsere høykvalitets kvinneklær, noe som var kontroversielt i Italias etterkrigstid.

Den første kolleksjonen besto av en rød dress og en klassisk kamelfarget kåpe. I det påfølgende tiåret forbedret de produksjonen slik at utvalget ble større. På 60-tallet samarbeidet de nært med både stylister og kunstnere. Filosofien var hele tiden: «visibility of the brand, more than individual names.» 

maxm3

På slutten av 60-tallet, da London var motehovedstad, lanserte Maramotti i samarbeid med Laura Lusuardi, som i dag motekoordinator for selskapet, det nye konseptet Sportmax. Fokus var unge kvinners individuelle look.

maxm580-tallet ble legendarisk, da Anne Marie Beretta designet kåpen «101801.»  Modellen er dobbelspent med kimonoarmer, i en kasjmirblanding av beste kvalitet. Dette er uten tvil merkets bestselgende produkt, som den dag i dag er med i alle kolleksjonene, helt uten endring.

maxm6

I 1989 lanserte de «MM Magazine,» som er en viktig del av merkets identitet. Magasinet har gjort stor suksess, og selges i butikkene deres over hele verden. Max Mara har også vist et sterkt engasjement for kunst. «Max Mara Art Prize» ble derfor stiftet i samarbeid med Whitechapel of London i 2007, med formål om å støtte kvinnelige kunstnere fra Storbritannia. Prisen er åpen for alle kunstformer og deles ut hvert andre år. 

maxm9 maxm10Grunnleggeren Achille Maramotti døde i 2005, og overlot selskapet til sine tre barn.

Gjennom årene har designere som Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac og Narciso Rodriguez designet kolleksjoner. I dag er prosessen et « behind-the-scenes»-samarbeid. Max Mara har også blitt forbilde for italiensk og internasjonel prèt-a-porte, altså moteklær sine standardmål. 

maxm13

maxm16

Julie // Høyer Trondheim

 

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Nyheter fra Busnel

Om du er på utkikk etter plagg som holder seg godt, som er klassiske, stilrene og rett og slett nydelige tilskudd til garderoben burde du sjekke ut Busnel! Busnel har vært i motebildet lenge, og kolleksjonene har noe til enhver. Dette er plagg du enkelt kan tilpasse din personlige stil. Denne sesongen er det dunvester,…

Herre

Sesongens nyheter fra Moncler til herre!

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben. Det kommer stadig nyheter fra det populære merket utover…

Dame

De råeste kjolene fra Rotate!

Om du er på jakt etter en festkjole som skiller seg ut i mengden må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Rotate! Rotate leverer nydelige kjoler som alltid har det lille ekstra. Markerte midjer, voluminøse ermer og fantastiske farger er noe kjolene har til felles. Hvilken er din favoritt? Her kan du klikke kjolene…

Høyer Trondheim

By Malene Birger

Hos Høyer Solsiden har vi en egen By Malene Birger Shop som bugner av nyheter om dagen! Varm og herlig strikk, flotte vesker, og fine kvalitetsplagg til basegarderoben. By Malene Birger er typisk dansk med anvendelige plagg du kan bruke uansett anledning. I dagens blogginnlegg viser vi frem noen av bestselgerne! Et herlig antrekk i…