Høyer Trondheim

Max Mara til Høyer Trondheim

Max Mara er kjent for sine klassiske og luksuriøse materialer, med et unikt talent for kåper. Høyer Trondheim er stolte av å annonsere at merket kommer til luxuryavdelingen før jul.

Først, la oss se på høst- og vinterkolleksjonen 2015.

I 1962 tok fotografen George Barris noen legendariske bilder av Marilyn Monroe. På det ene har hun på seg en maskulin, norsk cardigan. På et annet bader hun i sanden på Santa Monica Beach, surret i et kamelfarget pledd. Max Mara lot oss gjennoppleve denne seansen under visningen for høst og vinter 2015. Bølgeskvulp og lyd av hav sto fint i stil med fargepalletten og materialene. Kasjmir, alpakka og silke gjorde plaggene lette, myke og komfortable, akkurat som pleddet og cardiganen fra 1962. 

maxmara4maxm2maxmara6maxmMen hvordan startet egentlig det hele? 

Achille Maramotti bestemte seg for å satse på Heute Couture i 1951 – en lidenskap familien hadde tradisjon for. Ønsket var å produsere høykvalitets kvinneklær, noe som var kontroversielt i Italias etterkrigstid.

Den første kolleksjonen besto av en rød dress og en klassisk kamelfarget kåpe. I det påfølgende tiåret forbedret de produksjonen slik at utvalget ble større. På 60-tallet samarbeidet de nært med både stylister og kunstnere. Filosofien var hele tiden: «visibility of the brand, more than individual names.» 

maxm3

På slutten av 60-tallet, da London var motehovedstad, lanserte Maramotti i samarbeid med Laura Lusuardi, som i dag motekoordinator for selskapet, det nye konseptet Sportmax. Fokus var unge kvinners individuelle look.

maxm580-tallet ble legendarisk, da Anne Marie Beretta designet kåpen «101801.»  Modellen er dobbelspent med kimonoarmer, i en kasjmirblanding av beste kvalitet. Dette er uten tvil merkets bestselgende produkt, som den dag i dag er med i alle kolleksjonene, helt uten endring.

maxm6

I 1989 lanserte de «MM Magazine,» som er en viktig del av merkets identitet. Magasinet har gjort stor suksess, og selges i butikkene deres over hele verden. Max Mara har også vist et sterkt engasjement for kunst. «Max Mara Art Prize» ble derfor stiftet i samarbeid med Whitechapel of London i 2007, med formål om å støtte kvinnelige kunstnere fra Storbritannia. Prisen er åpen for alle kunstformer og deles ut hvert andre år. 

maxm9 maxm10Grunnleggeren Achille Maramotti døde i 2005, og overlot selskapet til sine tre barn.

Gjennom årene har designere som Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac og Narciso Rodriguez designet kolleksjoner. I dag er prosessen et « behind-the-scenes»-samarbeid. Max Mara har også blitt forbilde for italiensk og internasjonel prèt-a-porte, altså moteklær sine standardmål. 

maxm13

maxm16

Julie // Høyer Trondheim

 

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Høyer Trondheim

Glitter og stas hos Høyer

Nå er vi midt i sesongen for julebord, venninnetreff, nyttårsfester og mange andre hyggelige anledninger i rekke og rad! Det føles så deilig å pynte seg igjen, og vi gleder oss til å ta på oss de fineste kjolene vi har for å skape nye minner med de vi er glade i. Har du antrekket…

Høyer Trondheim

Nytt merke: Fusalp

I 1952 bestemte to visjonære skreddere fra Annecy seg for å introdusere entreprenørskap til deres CV ved å lage skiplagg, inkludert de tettsittende ‘fuseau’ buksene som er populære den dag i dag. Slik så Fusalp dagens lys. Fusalp ble født i hjertet av de franske Alpene, og har fått navnet sitt fra en forkortelse av…

Høyer Trondheim

Julestemning hos Høyer Solsiden

Solsiden har fått på seg juledrakten med glitrende lys og juledekorasjoner! Skøytebanen har også åpnet for sesongen, og vi klarte nesten ikke vente med å knyte på oss skøytene for å danse på isen. Enkelte deler av Trondheim fikk til og med sesongens første snø i natt! Det oser julestemning på Solsiden nå, og om…

Høyer Trondheim

På ønskelisten fra Zimmermann

Dersom du er på utkikk etter en ny wow-kjole må du sjekke ut nyhetene fra Zimmermann! Disse har herlige farger med spektakulære detaljer, og er kjolene som høster mange komplimenter. Dette er antrekkene som gjør de spesielle anledningene enda mer minnerike. Zimmermann finner du hos Høyer Trondheim, men vi sender over hele landet! Ta kontakt med oss…