Høyer Trondheim

Max Mara til Høyer Trondheim

Max Mara er kjent for sine klassiske og luksuriøse materialer, med et unikt talent for kåper. Høyer Trondheim er stolte av å annonsere at merket kommer til luxuryavdelingen før jul.

Først, la oss se på høst- og vinterkolleksjonen 2015.

I 1962 tok fotografen George Barris noen legendariske bilder av Marilyn Monroe. På det ene har hun på seg en maskulin, norsk cardigan. På et annet bader hun i sanden på Santa Monica Beach, surret i et kamelfarget pledd. Max Mara lot oss gjennoppleve denne seansen under visningen for høst og vinter 2015. Bølgeskvulp og lyd av hav sto fint i stil med fargepalletten og materialene. Kasjmir, alpakka og silke gjorde plaggene lette, myke og komfortable, akkurat som pleddet og cardiganen fra 1962. 

maxmara4maxm2maxmara6maxmMen hvordan startet egentlig det hele? 

Achille Maramotti bestemte seg for å satse på Heute Couture i 1951 – en lidenskap familien hadde tradisjon for. Ønsket var å produsere høykvalitets kvinneklær, noe som var kontroversielt i Italias etterkrigstid.

Den første kolleksjonen besto av en rød dress og en klassisk kamelfarget kåpe. I det påfølgende tiåret forbedret de produksjonen slik at utvalget ble større. På 60-tallet samarbeidet de nært med både stylister og kunstnere. Filosofien var hele tiden: «visibility of the brand, more than individual names.» 

maxm3

På slutten av 60-tallet, da London var motehovedstad, lanserte Maramotti i samarbeid med Laura Lusuardi, som i dag motekoordinator for selskapet, det nye konseptet Sportmax. Fokus var unge kvinners individuelle look.

maxm580-tallet ble legendarisk, da Anne Marie Beretta designet kåpen «101801.»  Modellen er dobbelspent med kimonoarmer, i en kasjmirblanding av beste kvalitet. Dette er uten tvil merkets bestselgende produkt, som den dag i dag er med i alle kolleksjonene, helt uten endring.

maxm6

I 1989 lanserte de «MM Magazine,» som er en viktig del av merkets identitet. Magasinet har gjort stor suksess, og selges i butikkene deres over hele verden. Max Mara har også vist et sterkt engasjement for kunst. «Max Mara Art Prize» ble derfor stiftet i samarbeid med Whitechapel of London i 2007, med formål om å støtte kvinnelige kunstnere fra Storbritannia. Prisen er åpen for alle kunstformer og deles ut hvert andre år. 

maxm9 maxm10Grunnleggeren Achille Maramotti døde i 2005, og overlot selskapet til sine tre barn.

Gjennom årene har designere som Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac og Narciso Rodriguez designet kolleksjoner. I dag er prosessen et « behind-the-scenes»-samarbeid. Max Mara har også blitt forbilde for italiensk og internasjonel prèt-a-porte, altså moteklær sine standardmål. 

maxm13

maxm16

Julie // Høyer Trondheim

 

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Høyer Trondheim

Drøm deg bort i nyheter fra By Malina

By Malina har lenge vært en favoritt hos oss med sine lekne design og herlige farger.  Det svenske merket har skjønt hva vi ønsker oss, og det er alltid gøy å pakke ut nyhetene som de leverer. I dagens blogginnlegg viser vi frem en smakebit av det du finner i butikk nå! Du kan også…

Dame

Zimmermann news!

Det er ekstra god stemning på Høyer om dagen med 17. mai like rundt hjørnet, vi skimter sol på værmeldingen, og nyhetene strømmer inn! Vi har fått enda en levering fra Zimmermann med fantastiske kjoler i lin og luftige sett i silke. Dette er plagg som gjør at vi ser sommeren tydeligere i horisonten, og…

Dame

GANNI GIRLS

Er du på utkikk etter noen kule statement plagg du kan bruke mye fremover? Da må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Ganni som akkurat har kommet hos Høyer Solsiden. Vi har særlig forelsket oss i den herlige grønnfargen som går igjen i flere av plaggene! I dag viser vi frem noe av utvalget….

Herre

Fire flotte dresser til festsesongen!

Hva er vel kjekkere enn menn i dress? I konfeksjonsavdelingen hos oss finnes alt du trenger for en velkledd og vellykket festsesong. Vi tilbyr dresser i ulike passformer fra str 38 til 66, og utfører målsøm fra merkene Canali og Frislid Trend. Da kan du velge blant hundrevis av design i forskjellige stoffkvaliteter. Vi har også et…