Høyer Trondheim

Max Mara til Høyer Trondheim

Max Mara er kjent for sine klassiske og luksuriøse materialer, med et unikt talent for kåper. Høyer Trondheim er stolte av å annonsere at merket kommer til luxuryavdelingen før jul.

Først, la oss se på høst- og vinterkolleksjonen 2015.

I 1962 tok fotografen George Barris noen legendariske bilder av Marilyn Monroe. På det ene har hun på seg en maskulin, norsk cardigan. På et annet bader hun i sanden på Santa Monica Beach, surret i et kamelfarget pledd. Max Mara lot oss gjennoppleve denne seansen under visningen for høst og vinter 2015. Bølgeskvulp og lyd av hav sto fint i stil med fargepalletten og materialene. Kasjmir, alpakka og silke gjorde plaggene lette, myke og komfortable, akkurat som pleddet og cardiganen fra 1962. 

maxmara4maxm2maxmara6maxmMen hvordan startet egentlig det hele? 

Achille Maramotti bestemte seg for å satse på Heute Couture i 1951 – en lidenskap familien hadde tradisjon for. Ønsket var å produsere høykvalitets kvinneklær, noe som var kontroversielt i Italias etterkrigstid.

Den første kolleksjonen besto av en rød dress og en klassisk kamelfarget kåpe. I det påfølgende tiåret forbedret de produksjonen slik at utvalget ble større. På 60-tallet samarbeidet de nært med både stylister og kunstnere. Filosofien var hele tiden: «visibility of the brand, more than individual names.» 

maxm3

På slutten av 60-tallet, da London var motehovedstad, lanserte Maramotti i samarbeid med Laura Lusuardi, som i dag motekoordinator for selskapet, det nye konseptet Sportmax. Fokus var unge kvinners individuelle look.

maxm580-tallet ble legendarisk, da Anne Marie Beretta designet kåpen «101801.»  Modellen er dobbelspent med kimonoarmer, i en kasjmirblanding av beste kvalitet. Dette er uten tvil merkets bestselgende produkt, som den dag i dag er med i alle kolleksjonene, helt uten endring.

maxm6

I 1989 lanserte de «MM Magazine,» som er en viktig del av merkets identitet. Magasinet har gjort stor suksess, og selges i butikkene deres over hele verden. Max Mara har også vist et sterkt engasjement for kunst. «Max Mara Art Prize» ble derfor stiftet i samarbeid med Whitechapel of London i 2007, med formål om å støtte kvinnelige kunstnere fra Storbritannia. Prisen er åpen for alle kunstformer og deles ut hvert andre år. 

maxm9 maxm10Grunnleggeren Achille Maramotti døde i 2005, og overlot selskapet til sine tre barn.

Gjennom årene har designere som Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac og Narciso Rodriguez designet kolleksjoner. I dag er prosessen et « behind-the-scenes»-samarbeid. Max Mara har også blitt forbilde for italiensk og internasjonel prèt-a-porte, altså moteklær sine standardmål. 

maxm13

maxm16

Julie // Høyer Trondheim

 

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

BALMAIN

Balmain er kjent for dristige kutt, sterke silhuetter og intrikate detaljer som gyldne knapper og strukturerte skuldre. Hvert plagg er et kunstverk av håndverk av høyeste kvalitet. La deg fortrylle av deres nye kolleksjon med elegante antrekk til de gangene du vil skinne litt ekstra. Gi maksimalisten i deg plaggene hun drømmer om. Tilbehør fra…

Dame

Winter wonderland med FUSALP

Når det gjelder skimerker som har klart å forene stil og funksjonalitet, kan få konkurrere med det franske merket Fusalp. Med et arv som strekker seg over seks tiår, har dette merket konsekvent levert ski- og vinterklær av høy kvalitet, kombinert med en estetisk appell som virkelig skiller seg ut. Fusalp-appellen strekker seg langt utover…

Dame

BLACK FRIDAY!

Velkommen til Black Friday hos Høyer Trondheim og Høyer Solsiden! Nå har du en sjelden mulighet til å kapre mange av sesongens varer på 20% til dame og herre! Kryss av det du har på ønskelisten med en god rabatt, tilbudet gjelder kun fredag 24.11. Ta turen innom for å gjøre sesongens beste kjøp! Vi…

Dame

Put your party-shoes on!

Glitter og glam er i fokus for tiden, og en nydelig kjole stråler enda mer med et par lekre hæler som komplementerer antrekket! Ikke nok med at vi har sesongens flotteste antrekk, vi har også et stort utvalg av eventyrlige sko fra mange ikoniske motehus! Med noen vakre sko på beina kan man gi et…