Høyer Trondheim

Langrennstalentet som skrev historie

Mens vi gjør oss klar for shoot i butikken spretter det en ung og ukjent gutt inn døra. «Kan vi ta bilde?» Spør han mens han drar fram telefonen innstillit i selfiemoddus.

– Ja, for all del, ler Johannes og smiler inn i telefonkameraet.

Da vi for første gang møtte Johannes Høsflot Klæbo i høst var det ingen som hadde sett for seg hva som var i vente. Tjueåringen fra Trondheim kom som lyn fra klar himmel da han debuterte med gull i sesongåpningen på Beitostølen. Siden da har ting gått i ett, og som seniordebutant ble han plukket ut i VM-troppen til Norge. På fredag sikret han seg sammenlagtseieren i sprintcupen og i går vant han sitt første distanserenn i verdenscupen. Dette betyr at han er vinterens raskeste langrennsløper, noe ingen annen seniordebutant har gjort før han.

 

 

Hettegenser fra NN07.

 

Neste mål blir OL

I dag avgjøres turneringen i Canada, som Johannes leder sammenlagt. Dette blir avslutningen på noe som uansett kan kalles en historisk sesong. Klæbo forteller at han hadde sett for seg å gå Norges Cup og Skandinavisk Cup før sesongen startet. I tillegg håpet han på å få gå World Cup-renn på nasjonal kvote. Som de fleste vet, så gikk det langt bedre enn som så. Neste år blir målet å gå sprint i OL.

– Det er bare fire noske løpere som får gå sprinten der, så konkurransen er beinhard, men det blir selvfølgelig mitt neste mål, sier Johannes.

For å komme seg dit gjelder det å ikke ligge på latsiden, selv om sesongen er over. Nå har han trent tre timer om dagen, noe som tilsvarer over tjue timer uka.

– Skippertak funker sjeldent i idretten, så i perioden etter sesong vil jeg fortsatt trene ti til femten timer i uka.

 

 

Funksjonell hverdagsjakke, som passer utmerket om våren. 

 

Satser på Youtube

– Hva skal du gjøre nå som det roer seg litt?

– Vel, det blir fortsatt en del trening, men ikke så mye ski. Jeg skal spille fotball og sannsynligvis delta i opptil flere showrenn.

Men det er vel ikke bare trening du driver med? 

– Jeg har opprettet en Youtube-kanal, så den skal jeg satse videre på. Jeg liker å lage film!

På Youtube får Johannes hjelp av lillebror til å lage filmer om hverdagen. Dette innebærer at han har med seg kamera og dokumenterer hva som skjer både før, under og etter skirenn. Dette er noe han har tenkt å fortsette med!

– Jeg tror at mange lurer på hva vi løperne gjør utenfor skirennene. De ser oss jo konkurrere i helgene, men få vet hva som faktisk foregår mandag til onsdag. Et av målene med kanalen er sette fokus på akkurat dette, sier Johannes.

Han får allerede rundt 15 000 visninger på episodene, som vanligvis publiseres en gang i uka. Planen er at kanalen skal vokse og bli større.

(Se Johannes sin Youtube-kanal her.)

 

  

Common Projects – en soleklar favoritt! Sjekk ut innlegget vi skrev om merket her.

Artikkelnummer, størrelse og fargekode er inngravert i skoen.

Chinos fra NN07.

 

Måtte lage seg en autograf

Mye har skjedd på kort tid for tjueåringen, som har fått mye oppmerksomhet fra media. Når vi spør hvordan det oppleves forteller han at det går helt fint.

– Det hører med og er noe man må forvente seg. Hvis man ikke takler oppstyret rundt, så bør man kanskje finne seg noe annet å drive med?

Johannes sier også at han er blitt nødt til å lage seg en autograf.

– Oppmerksomheten var litt uforventet, så autograf hadde jeg ikke tenkt på at man måtte ha! I Drammen sto jeg i alle fall i 15 minutter etter rennet og skrev autografer i ett kjør. Hvor bra de blir kommer an på hvor god tid jeg har.

 

 

Med dette ser vi fram til å heie på Johannes i sesongens siste konkurranse litt senere i dag.

Han har imponert en hel verden, og vi gleder oss til hva som er i vente.

Gjett om vi er stolte av å få ha han med i Høyerteamet! 😀 

 

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Sesongens jakker fra Moncler til dame

Moncler er en forkortelse for Monestier-de-Clermont, som er en liten landsby i alpene, og merket startet sitt eventyr med å lage robuste soveposer og utstyr til tøffe eventyrere i alpene. De ble kjent for sin gode kvalitet og sterke materiale.  Til og med det franske skilandslaget var i fult utstyr fra Moncler i 1966. Det var ikke…

Dame

Høstens fineste nyheter fra Ganni

Vi har fått inn utrolig mange flotte nyheter fra alle våre favorittmerker den siste tiden, så nå er det perfekt timing for å oppgradere garderoben på. Vi hjelper deg gjerne med å finne dine personlige favoritter! Hos Høyer Solsiden har det akkurat kommet en fantastisk kolleksjon fra Ganni som krydrer garderoben med det lille ekstra….

Dame

Klassisk høstmote

Det er ingen tvil om at høsten har meldt sin ankomst. Bladene er godt i gang med å skifte farge, og temperaturen kryper nedover. Heldigvis er høstmoten noe av det fineste vi vet, og butikken er fylt til randen av lekre nyheter. Om man ønsker å bygge en tidløs høstgarderobe er det lurt å investere…

Herre

Sesongens jakker fra Moncler til herre

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben, og er noe du kan ha glede av år…