Høyer Trondheim

Juleprat og julemat med verdens beste kokk

Dagene er travle når man trener for å bli verdens beste kokk. Adrian Løvold fikk dere møte tidligere i høst (les innlegg her.) Nå ser han fram til jul med familien på sjøhytta i Agdenes. Vi har tatt en prat med han, på kjøkkenet til Sabrura hvor han er medeier, for å plukke opp noen tips og triks når det kommer til julemat og ribbe.

Adrian

Hva spiser verdens beste kokk på julaften?

– Jeg tror kokker flest setter pris på en tradisjonell jul. Det blir på en måte årets eneste avveksling. Ribbe til middag og karamellpudding til dessert. Av tilbehør har vi rødkål, surkål, potet, pølse, sennep og medisterkaker. Veldig tradisjonelt.

Er det du som står for julemiddagen?

– Jeg tar ansvar for ribba, resten tar mor og bestemor seg av. I år skal jeg faktisk prøve noe nytt – nemlig kjøre den i vannsirkulator over natta. Idéen fikk jeg da jeg nylig var i Asia, og tror kjøttet vil bli veldig mørt og godt.

Adrian mener nordmenn flest er god på julemat. Likevel har vi en tendens til å haste litt for mye med varmen når vi steker ribba.

– Alt avhenger selvfølgelig av stekeovnen, men som regel holder det å starte på 160-180 grader. Mot slutten kan du øke litt for en sprø svor.

1687248Bilde: http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/slik-gir-du-julematen-foerstehjelp/a/596962/

Til de som vil gi ribbemiddagen en ny vri anbefaler han å prøve eksotiske krydder fra Asia.

– I Asia spiser de mye svin, så både hvitløk, korriander, soya, ingefær og chili passer godt for en ny vri.

Men julen er jo ikke bare mat, selv ikke for verdens beste kokk. Ferien bruker han til å planlegge neste års målsettinger. Disse skriver han ned og ser på hver eneste morgen. I år hadde han fire. Hva de var vil han ikke røpe, men han forteller at de alle var nådd i november.

– Å jobbe mot bestemte mål et godt tips uansett hvem du er. Det hjelper deg å prestere bedre både karrieremessig og i hverdagen.

Adrian2Så hva kan vi konkludere med? Jo, at noen hemmelighet trengs ikke. Kos deg sammen med familien. Folk flest er flinke med julematen, så ikke stress så mye over den. Likevel kan vi plukke opp tre spesielt gode tips fra Adrian:

  1. Nyt julaften. Forbered derfor alt dagen i forveien. Vin er viktig.
  2. Vær obs på varmen når du steker ribba. Ikke skru opp for mye.
  3. For en ny vri – bruk krydder fra Asia!

Følg med videre for flere tips fra superkokken. Adrian deler sin personlige oppskrift på perfekt juleribbe og lunsj 1. juledag om ikke lenge. Ha en fin søndag!

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Herre

Eleganse og komfort: de nyeste herreplaggene fra Polo Ralph Lauren

Oppdag de nyeste trendene fra Polo Ralph Lauren til herre – en blanding av tidløs eleganse og moderne stil. Fra klassiske polo-skjorter til avslappede hverdagsplagg. Her vil du finne klassiske favoritter som passer for enhver anledning! Ta gjerne turen innom Høyer Trondheim eller Høyer Solsiden for å se nærmere på nyhetene. Om du ikke har…

Dame

OTRA EYEWEAR

Otra Eyewear er et internasjonalt solbrillemerke som tilbyr trendy og tidløse briller, med 100% UV-beskyttelse. Solbrillene kommer i flere farger og fasonger – så her er det mye å velge i! Bestselgeren som også har vist seg å bli vår favoritt denne våren og sommeren er modellen Echo. Den modellen har ovale brilleglass, og passer…

Dame

OPPDAG DE SISTE NYHETENE FRA ULLA JOHNSON

Ulla Johnson er kjent for sine feminine og sofistikerte design, og i dette blogginnlegget skal vi vise dere nyhetene som har ankommet! Plaggene i kolleksjonen består av jordtoner, og nydelige mønster som kombinerer luksus med en bohemsk-stil. Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom vår butikk for å se nærmere på nyhetene fra…

Herre

Sesongens nyheter til herre

Sommeren er endelig her, og det er på tide å oppgradere garderoben med sesongens nyheter. Fra lette materialer til friske farger, byr herremote på mange spennende plagg og tilbehør som gjør det enkelt å kle seg stilig og komfortabelt i varmen. Vi håper du lar deg inspirere, og dersom du ønsker å se enda flere…