Høyer Trondheim

Juleprat og julemat med verdens beste kokk

Dagene er travle når man trener for å bli verdens beste kokk. Adrian Løvold fikk dere møte tidligere i høst (les innlegg her.) Nå ser han fram til jul med familien på sjøhytta i Agdenes. Vi har tatt en prat med han, på kjøkkenet til Sabrura hvor han er medeier, for å plukke opp noen tips og triks når det kommer til julemat og ribbe.

Adrian

Hva spiser verdens beste kokk på julaften?

– Jeg tror kokker flest setter pris på en tradisjonell jul. Det blir på en måte årets eneste avveksling. Ribbe til middag og karamellpudding til dessert. Av tilbehør har vi rødkål, surkål, potet, pølse, sennep og medisterkaker. Veldig tradisjonelt.

Er det du som står for julemiddagen?

– Jeg tar ansvar for ribba, resten tar mor og bestemor seg av. I år skal jeg faktisk prøve noe nytt – nemlig kjøre den i vannsirkulator over natta. Idéen fikk jeg da jeg nylig var i Asia, og tror kjøttet vil bli veldig mørt og godt.

Adrian mener nordmenn flest er god på julemat. Likevel har vi en tendens til å haste litt for mye med varmen når vi steker ribba.

– Alt avhenger selvfølgelig av stekeovnen, men som regel holder det å starte på 160-180 grader. Mot slutten kan du øke litt for en sprø svor.

1687248Bilde: http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/slik-gir-du-julematen-foerstehjelp/a/596962/

Til de som vil gi ribbemiddagen en ny vri anbefaler han å prøve eksotiske krydder fra Asia.

– I Asia spiser de mye svin, så både hvitløk, korriander, soya, ingefær og chili passer godt for en ny vri.

Men julen er jo ikke bare mat, selv ikke for verdens beste kokk. Ferien bruker han til å planlegge neste års målsettinger. Disse skriver han ned og ser på hver eneste morgen. I år hadde han fire. Hva de var vil han ikke røpe, men han forteller at de alle var nådd i november.

– Å jobbe mot bestemte mål et godt tips uansett hvem du er. Det hjelper deg å prestere bedre både karrieremessig og i hverdagen.

Adrian2Så hva kan vi konkludere med? Jo, at noen hemmelighet trengs ikke. Kos deg sammen med familien. Folk flest er flinke med julematen, så ikke stress så mye over den. Likevel kan vi plukke opp tre spesielt gode tips fra Adrian:

  1. Nyt julaften. Forbered derfor alt dagen i forveien. Vin er viktig.
  2. Vær obs på varmen når du steker ribba. Ikke skru opp for mye.
  3. For en ny vri – bruk krydder fra Asia!

Følg med videre for flere tips fra superkokken. Adrian deler sin personlige oppskrift på perfekt juleribbe og lunsj 1. juledag om ikke lenge. Ha en fin søndag!

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Vårens fineste nyheter fra Moncler!

Endelig har vårens nyheter fra Moncler begynt å komme til både dame og herre! I år er det lyse farger som gjelder, noe som er helt perfekt i en nordisk vårgarderobe. Vi har fått inn flere stilige, nye modeller i tillegg til uslåelige klassikere som aldri går av moten. I tillegg til jakker og vester…

Herre

Vårnyheter fra Stone Island

Vårens nyheter fra Stone Island er endelig  i butikk!Kolleksjonen er preget av freshe farger og klassikere som egner seg godt i en stilig vår- og sommergarderobe. Vi har fått inn både bukser, shortser, jakker, hoodies, crewnecks og t-skjorter, men det forsvinner raskt! Stone Island er ikke tilgjengelig på nettbutikken, men vi sender selvfølgelig uansett! Bare…

Høyer Trondheim

ROTATE

Om du er på utkikk etter noe som kan krydre garderoben må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Rotate! Den byr på alt fra lekre paljetter til røffe jeans med metallisk overflate som man kan style til både hverdags og fest! Rotate tilbyr alltid det lille ekstra, og vet å lage antrekk som gir…

Dame

Klassiske nyheter til dame!

Dette er nyhetene til den kvalitetsbevisste moteløven! Vi har fått inn lekre nyheter fra flere av våre favorittmerker, som blant annet Moncler, Max Mara, Gran Sasso og Busnel. Tidløst design med det lille ekstra i fantastiske kvaliteter er fellesbetegnelser for disse, og i dag viser vi frem noen favoritter! Dette er vakre antrekk som man…