Høyer Trondheim

Juleprat og julemat med verdens beste kokk

Dagene er travle når man trener for å bli verdens beste kokk. Adrian Løvold fikk dere møte tidligere i høst (les innlegg her.) Nå ser han fram til jul med familien på sjøhytta i Agdenes. Vi har tatt en prat med han, på kjøkkenet til Sabrura hvor han er medeier, for å plukke opp noen tips og triks når det kommer til julemat og ribbe.

Adrian

Hva spiser verdens beste kokk på julaften?

– Jeg tror kokker flest setter pris på en tradisjonell jul. Det blir på en måte årets eneste avveksling. Ribbe til middag og karamellpudding til dessert. Av tilbehør har vi rødkål, surkål, potet, pølse, sennep og medisterkaker. Veldig tradisjonelt.

Er det du som står for julemiddagen?

– Jeg tar ansvar for ribba, resten tar mor og bestemor seg av. I år skal jeg faktisk prøve noe nytt – nemlig kjøre den i vannsirkulator over natta. Idéen fikk jeg da jeg nylig var i Asia, og tror kjøttet vil bli veldig mørt og godt.

Adrian mener nordmenn flest er god på julemat. Likevel har vi en tendens til å haste litt for mye med varmen når vi steker ribba.

– Alt avhenger selvfølgelig av stekeovnen, men som regel holder det å starte på 160-180 grader. Mot slutten kan du øke litt for en sprø svor.

1687248Bilde: http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/slik-gir-du-julematen-foerstehjelp/a/596962/

Til de som vil gi ribbemiddagen en ny vri anbefaler han å prøve eksotiske krydder fra Asia.

– I Asia spiser de mye svin, så både hvitløk, korriander, soya, ingefær og chili passer godt for en ny vri.

Men julen er jo ikke bare mat, selv ikke for verdens beste kokk. Ferien bruker han til å planlegge neste års målsettinger. Disse skriver han ned og ser på hver eneste morgen. I år hadde han fire. Hva de var vil han ikke røpe, men han forteller at de alle var nådd i november.

– Å jobbe mot bestemte mål et godt tips uansett hvem du er. Det hjelper deg å prestere bedre både karrieremessig og i hverdagen.

Adrian2Så hva kan vi konkludere med? Jo, at noen hemmelighet trengs ikke. Kos deg sammen med familien. Folk flest er flinke med julematen, så ikke stress så mye over den. Likevel kan vi plukke opp tre spesielt gode tips fra Adrian:

  1. Nyt julaften. Forbered derfor alt dagen i forveien. Vin er viktig.
  2. Vær obs på varmen når du steker ribba. Ikke skru opp for mye.
  3. For en ny vri – bruk krydder fra Asia!

Følg med videre for flere tips fra superkokken. Adrian deler sin personlige oppskrift på perfekt juleribbe og lunsj 1. juledag om ikke lenge. Ha en fin søndag!

Julie // Høyer Trondheim

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Høyer Trondheim

Drøm deg bort i nyheter fra By Malina

By Malina har lenge vært en favoritt hos oss med sine lekne design og herlige farger.  Det svenske merket har skjønt hva vi ønsker oss, og det er alltid gøy å pakke ut nyhetene som de leverer. I dagens blogginnlegg viser vi frem en smakebit av det du finner i butikk nå! Du kan også…

Dame

Zimmermann news!

Det er ekstra god stemning på Høyer om dagen med 17. mai like rundt hjørnet, vi skimter sol på værmeldingen, og nyhetene strømmer inn! Vi har fått enda en levering fra Zimmermann med fantastiske kjoler i lin og luftige sett i silke. Dette er plagg som gjør at vi ser sommeren tydeligere i horisonten, og…

Dame

GANNI GIRLS

Er du på utkikk etter noen kule statement plagg du kan bruke mye fremover? Da må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Ganni som akkurat har kommet hos Høyer Solsiden. Vi har særlig forelsket oss i den herlige grønnfargen som går igjen i flere av plaggene! I dag viser vi frem noe av utvalget….

Herre

Fire flotte dresser til festsesongen!

Hva er vel kjekkere enn menn i dress? I konfeksjonsavdelingen hos oss finnes alt du trenger for en velkledd og vellykket festsesong. Vi tilbyr dresser i ulike passformer fra str 38 til 66, og utfører målsøm fra merkene Canali og Frislid Trend. Da kan du velge blant hundrevis av design i forskjellige stoffkvaliteter. Vi har også et…