Høyer Trondheim

Chloè Girls

“All I’ve ever wanted was for Chloé to have a happy spirit,

to make people happy.”

– GABY AGHION

Gabriella Hanoka ble født i 1921 i Egypt, inn i en kosmopolitisk familie. I 1940 giftet hun seg med barndomsvennen Raymond Aghion. Rett etter 2. verdenskrig  flyttet hun og ektemannen inn til Paris som på den tiden var inn i en kulturell revolusjon med bohemen i spissen. Paret ble raskt med i en bohemsk vennekrets, sammen med blant annet Pablo Picasso.

Gabriella var lei av at mote og Haute Couture kun var beregnet og designet for overklassen. Hun ønsket derfor å designe klær som også passet for sine venner. Hun reiste rundt i Paris med 6 poplin kjoler for å selge de inn til butikker, og de ble utsolgt like etter de ble plassert i butikkhyllene. På den tiden var det ikke normalt å selge egendesignede plagg gjennom de parisiske boutiquene med egne navn, men Gabriella var en sta dame og hun insisterte på å få selge de under navnet «Chloé» som hun hadde tatt i ære for sin venninne.

I 1958 arrangerte Gabriella Chloé’s aller første moteshow på den kjente parisiske kaféen «Cafe de Flores». Paparazzier nøt showet med hver sin cafe latte, mens modellene bevegde seg mellom kaffebordene.
Det som var så spesielt med «Chloé» var Gabriellas måte å forstå hva en kvinne trengte. Til nå hadde kun eliten blitt supplert med luksuriøse moteplagg, hvor det krevde timesvis med tilpasning av hvert eneste plagg. Gaby forsto at arbeidende kvinner ikke hadde tid til dette, selv om de hadde pengene. Hun lagde derfor luksusplagg som kvinnene kunne hoppe rett i, og fortsatt se fantastiske ut. Gabriella var kvinnen som åpnet for «ready-to-wear» mote.

«I have a gift for recognising talent in others»
– Gabriella Aghion

Gabriella er kjent for å dyrke unge talenter. Allerede på 60-tallet tok hun en ung Karl Lagerfeld under vingene. Han fikk raskt tillit, og allerede i 1974 ble han sjefsdesigner for Chloè. Bortsett fra Karl har motehuset Chloé vært svært opptatt av å feire kvinner som designer for kvinner, og fremdeles i dag har de vært opptatt av å ta unge kvinner inn under vingene, og la de få sjansen til å lykkes som designere. Stella MacCartney ble ansatt rett etter hun var ferdig på universitet, og i en alder av 25 år ble hun sjefsdesigner.

Det var først i 2005 Chloé bestemte seg for å satse på «leathergoods», og deres første veske var «the Paddington bag». Dette var en stor veske, med et gigantisk nøkkelknipe på, og den ble raskt svært populær. Faktisk ble den så populær at den ble omtalt som «it-bag», som vi fortsatt kaller populære vesker den dag i dag. På 1950-tallet hadde motehuset en tradisjon om å følge alfabetet når de navnga kolleksjonene sine, og denne tradisjonen fortsatte de med helt til 1987. Tradisjonen ble hentet opp igjen i 2012, og rett etter dette så de velkjente veskemodellene «Drew» og «Faye» dagens lys. I dag finner du blant annet disse modellene oppe hos oss.


Noen som husker Paddington bag fra 2005?

Hvert år klarer Chloé å designe en ny it-veske som blir superpopulær over hele verden, og vi gleder oss til å se hvilken det blir i 2018♥


Alessandra Ambrosio, Blake Lively, Chrissy Teigen, Sienna Miller, Reese Witherspoon og Meghan Markle er blant mange navn som digger veskene fra Chloé!

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Høyer Trondheim

Drøm deg bort i nyheter fra By Malina

By Malina har lenge vært en favoritt hos oss med sine lekne design og herlige farger.  Det svenske merket har skjønt hva vi ønsker oss, og det er alltid gøy å pakke ut nyhetene som de leverer. I dagens blogginnlegg viser vi frem en smakebit av det du finner i butikk nå! Du kan også…

Dame

Zimmermann news!

Det er ekstra god stemning på Høyer om dagen med 17. mai like rundt hjørnet, vi skimter sol på værmeldingen, og nyhetene strømmer inn! Vi har fått enda en levering fra Zimmermann med fantastiske kjoler i lin og luftige sett i silke. Dette er plagg som gjør at vi ser sommeren tydeligere i horisonten, og…

Dame

GANNI GIRLS

Er du på utkikk etter noen kule statement plagg du kan bruke mye fremover? Da må du sjekke ut den nye kolleksjonen fra Ganni som akkurat har kommet hos Høyer Solsiden. Vi har særlig forelsket oss i den herlige grønnfargen som går igjen i flere av plaggene! I dag viser vi frem noe av utvalget….

Herre

Fire flotte dresser til festsesongen!

Hva er vel kjekkere enn menn i dress? I konfeksjonsavdelingen hos oss finnes alt du trenger for en velkledd og vellykket festsesong. Vi tilbyr dresser i ulike passformer fra str 38 til 66, og utfører målsøm fra merkene Canali og Frislid Trend. Da kan du velge blant hundrevis av design i forskjellige stoffkvaliteter. Vi har også et…