Høyer Trondheim

BRYLLUPSSPESIAL

Sommertid betyr også bryllupstid, men hva skal man egentlig ha på seg? Blant de ulike reglene som florerer er det lett å gå seg litt vill. Å knekke kleskoden til bryllupet kan være en utfordring, men med denne guiden skal du være et godt stykke på vei!

Det første du må gjøre er å lese hva som står i invitasjonen. Vi skiller vanligvis mellom de fire kategoriene GALLA, SMOKING, MØRK DRESS og LYS DRESS.

GALLA

GALLA er de mest formelle bryllupene, og kleskoden er relativt streng. Menn bærer kjole og hvitt, mens damene har på en fotsid kjole, som gjerne kombineres med lange hansker. Begge kjønn kan bruke bunad, og personer med millitær tilhørighet kan kle seg i messeantrekk, samt ordensmerker. Siden bryllup i denne kategorien forekommer sjeldent, går vi ikke mer inn på kleskoden, men kjolen vi viser under kategorien SMOKING kan også brukes til GALLA.

 

SMOKING

SMOKING er også en formell feiring, men kravene til antrekk er ikke like strenge. Menn bærer smoking, vanligvis i sort, men i noen tilfeller mørk blå. Om sommeren kan også hvit smokingjakke bæres. Skjorten skal være hvit, og enten ha skjortebryst eller være en smokingskjorte. Sort sløyfe, sorte sokker og pene, sorte lakksko benyttes. Kvinnen bør helst bruke lang kjole, men kan også velge en kortere cocktailvariant, så lenge den ikke er lårkort. Det viktigste er at kjolen er tilstrekkelig pyntet!

bs1

Marcus: Smoking Oscar Jacobson Sko Loake Bukseseler Amanda Christensen Sløyfe Amanda Christensen Skjorte Oscar Jacobson Mansjettknapper MontBlanc
Julie: Kjole Zetterberg Skjørt Zetterberg Veske Valentino Armbånd Chloé

bs5

bs3  bs2

bs6

bs7

Julie går for en fotsid kjole fra Zetterberg, kombinert med et romantisk tyllskjørt fra samme merke. De to herlighetene gjør underverker i samspill, og setter et unikt preg over looken.

bs11  bs10

bs13  bs15

bs14

bs12

MØRK DRESS

MØRK DRESS åpner for litt friere tøyler. For menn betyr dette naturligvis en mørk dress, enten i sort, mørk blå eller mørk grå. Tradisjonelt skal skjorten være hvit, men utseende på slips eller sløyfe er opp til den enkelte. Kvinner skal bruke en festfin kjole eller eventuelt en pen buksedress. Kjolelengden er som regel valgfri, men i noen tilfeller frarådes man å velge lårkort. Dette kan være greit å klarere med brudeparet, men en knelang cocktailvariant slår sjeldent feil.

bs21

Marcus: Dress Morris Slips Petronius Skjorte Stenströms Sko Santoni
Julie: Kjole Alice+Olivia Veske Chloé Ring Chloé Armbånd Chloé Sko Jimmy Choo 

bs28

bs27

bs47  bs48

bs25

bs46  bs29

LYS DRESS

LYS DRESS eller «sommerlig pent» er den minst formelle av kodene, men det betyr ikke at man ikke skal pynte seg! Om sommeren kan menn bære en lett og lys dress i valgfri farge, mens kvinner en sommerkjole. Kjolelengden er valgfri, og det åpnes som regel for å bruke buksedress eller skjørt kombinert med bluse. Det viktigste er at plaggene ikke er slitt, skitne eller for hverdagslige.

bs35

Marcus: Dress Frislid Trend Sko Santoni Slips Petronius Skjorte Stenströms
Julie: Kjole Diane von Furstenberg Veske Chloé Sko Valentino Armbånd Ring Chloé

bs32

bs36 bs37

bs39

bs38

bs40  bs41

Valentino sine «rockstud pumps» med kitten heel er bare 4.5 cm høye, og kan helt klart brukes hele bryllupsdagen.

bs34

bs31  bs30

bs33

ØVRIGE TIPS

SKO
Velg er par som du kan bruke hele dagen! Dette gjelder spesielt for jentene, da de ofte foretrekker høye hæler. Valentino sine «rockstud pumps» med kitten heel (som Julie viser under LYS DRESS) er vår aller største anbefaling. Ellers kan vi tipse om at Jimmy Choo sine modeller er svært komfortable.

VESKE
En liten veske blir også nødvendig, da du får plass til litt ekstra sminke og hårspray. Dagen blir lang, så du trenger sannsynligvis en oppfreshning underveis. Her får du også plass til et lommetørkle!

FARGEVALG
Dette har blitt friere med årene. Normalt sett skal kvinner unnvike hvitt, da dette tilhører bruden. Sort og rødt har også vært stemplet som «tabufarger,» men i dag kan du fint mikse de inn i antrekket på en elegant og nedtonet måte. Er du usikker – spørr brudeparet!

TIPS! Bruk vannfast markara.

Vi håper denne guiden har vært til nytte, og at du kanskje har blitt inspirert til å finne drømmeantrekket. Det viktigste er uansett å vise respekt for brudeparet. Dette er en stor dag for noen vi bryr oss om, så her kler vi oss til ære for dem! ♥ ♥ ♥

Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge. Ta kontakt for å bestille:

Høyer Trondheim: 47478000
Høyer Solsiden: 73510996

Legg inn en kommentar

Dame

Sesongens jakker fra Moncler til dame

Moncler er en forkortelse for Monestier-de-Clermont, som er en liten landsby i alpene, og merket startet sitt eventyr med å lage robuste soveposer og utstyr til tøffe eventyrere i alpene. De ble kjent for sin gode kvalitet og sterke materiale.  Til og med det franske skilandslaget var i fult utstyr fra Moncler i 1966. Det var ikke…

Dame

Høstens fineste nyheter fra Ganni

Vi har fått inn utrolig mange flotte nyheter fra alle våre favorittmerker den siste tiden, så nå er det perfekt timing for å oppgradere garderoben på. Vi hjelper deg gjerne med å finne dine personlige favoritter! Hos Høyer Solsiden har det akkurat kommet en fantastisk kolleksjon fra Ganni som krydrer garderoben med det lille ekstra….

Dame

Klassisk høstmote

Det er ingen tvil om at høsten har meldt sin ankomst. Bladene er godt i gang med å skifte farge, og temperaturen kryper nedover. Heldigvis er høstmoten noe av det fineste vi vet, og butikken er fylt til randen av lekre nyheter. Om man ønsker å bygge en tidløs høstgarderobe er det lurt å investere…

Herre

Sesongens jakker fra Moncler til herre

Et av høstens høydepunkter er når varene fra ikoniske Moncler kommer inn dørene til oss. Moncler tilbyr både det som er trendy og kult, samtidig som de har det klassiske i sine kolleksjoner. Jakkene er av høy kvalitet som egner seg godt i den nordiske vintergarderoben, og er noe du kan ha glede av år…